rumore-rumore-como-detectarlos-como-combatirlos_portada_1
Combat els rumors. Descobreix com
rumore-rumore-como-detectarlos-como-combatirlos_portada_1
Has patit discriminació?  Denúncia
rumore-rumore-como-detectarlos-como-combatirlos_portada_1
Formes part d’alguna associació?  Uneix-te a la xarxa
previous arrow
next arrow
Rumore Rumore. Combat els rumors
Has patit discriminació? Denúncia
Formes part d’alguna associació?  Uneix-te a la xarxa
Rumore Rumore. Combat els rumors
rumore-rumore-como-detectarlos-como-combatirlos_portada_slide3_ver
rumore-rumore-como-detectarlos-como-combatirlos_portada_slide2_ver
previous arrow
next arrow

LA XARXA VALENCIANA ANTIRUMORS

Som una xarxa d’entitats socials i institucions que naix per construir, entre totes, una societat inclusiva, que reconega la diversitat com un bé col·lectiu.

AIXÍ NAIX RUMRUM, LA NOVA XARXA ANTIRUMORS

En Rumrum treballem per impulsar la convivència en la diversitat en totes les seues dimensions, seguint l’Estratègia Valenciana per la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció de Delictes d’Odi 2019-2024.

Portem a terme accions de prevenció i sensibilització per a què la ciutadania es dote d’eines i habilitats de comunicació per respondre als rumors i estereotips que circulen al seu entorn més proper. Estos rumors afecten i discriminen a diverses persones i col·lectius a causa del seu sexe, nacionalitat, origen racial o ètnic, edat, orientació sexual, identitat i expressió de gènere, grup familiar, desenvolupament sexual, diversitat funcional o discapacitat, religió o creences, idees polítiques, llengua, cultura, malaltia, estètica o cos.

QUI SOM?

Rumrum som entitats socials, institucions i especialment les persones que formem part d’elles, que treballem de manera conjunta per a desmuntar rumors i estereotips sobre els col·lectius de la diversitat i per a afavorir les relacions basades en la igualtat, el respecte i el reconeixement mutu davant les diverses discriminacions que dificulten la convivència en la Comunitat Valenciana.

En Rumrum volem dotar a la ciutadania d’eines i habilitats comunicatives que ens permeten respondre front als rumors i els estereotips que circulen en el nostre entorn més proper i que afecten a les persones i als col·lectius de la diversitat i que són discriminades.

Dinamització participativa

Assumim l’objectiu de dinamitzar la participació dels distints agents implicats, generant experiències de treball conjuntes per afavorir sinèrgies, coordinar les activitats i difondre-les. Per això, hem establit canals de comunicació i de contacte entre els nostres agents, establint grups de treball de caràcter sectorial i territorial, on promovem trobades periòdiques i facilitem l’adhesió de nous agents que desitgen incorporar-se i formar part de Rumrum.

 

Promoció de la formació

En Rumrum posem a disposició dels nostres integrants uns criteris de formació en matèria d’antirumors, amb continguts adequats a les necessitats de formació a demanda dels nostres agents i un catàleg de formacions pròpies de Rumrum que s’impartixen periòdicament. Les nostres formacions incideixen en matèries relacionades amb la igualtat de tracte, la convivència en la diversitat, la no discriminació, els mecanismes de generació de creences, i les destreses comunicatives necessàries per fer front a la circulació de mentides, rumors i estereotips als distints àmbits de la vida cotidiana.

Així mateix, la xarxa posa a disposició dels seus agents i de la ciutadania en general un ampli catàleg de guies, materials i recursos relacionats amb la generació de noves narratives front als discursos d’odi. L’objectiu de tota acció formativa es l’empoderament de la ciutadania i el foment de la seua participació activa front a la propagació dels rumors.

 

Foment de les noves iniciatives antirumors en la Comunitat Valenciana

A més de dinamitzar l’activitat de les iniciatives antirumors ja existents a l’àmbit de la Comunitat Valenciana, en Rumrum tenim com objectiu sumar nous agents socials i institucionals amb els que compartir experiències i objectius.

Des de Rumrum proporcionem assessorament tècnic als nous agents que desitgen adherir-se i promovem que existisca un acompanyament tècnic al seu inici amb la voluntat d’alimentar sinèrgies en diferents àmbits o sectors de la diversitat. A més a més, promovem que alguns dels nostres agents més experimentat, amb iniciatives antirumors ja consolidades, poden acompanyar i fer mentoring a propostes properes, bé per criteris territorials o sectorials.

 

Difusió

Rumrum es també un espai per donar visibilitat a iniciatives, campanyes, recursos i activitats dels diferents agents de la xarxa. Et convidem a seguir als nostres perfils en xarxes socials per conèixer totes les nostres propostes.

COM COMBATRE ELS RUMORS?

Has de tindre en compte que, sigam conscients o no, totes les persones som portadores d’estereotips i prejudicis cap a altres grups socials i que podem caure en percepcions i avaluacions esbiaixades sobre altres col·lectius per reafirmar el que pensem.

HAS SIGUT VÍCTIMA
D’ALGUNA DISCRIMNACIÓ?

COORDINACIÓ DE LA XARXA

En Rumrum pretenem, d’una banda, oferir recursos i formació als seus membres, i d’altra, promoure que sorgisquen noves iniciatives antirumors impulsades per nous agents. Per coordinar este projecte, ens hem organitzat a través de diferents grups de treball, en els qual participem de manera activa.